Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Το πρώτο μας άρθρο

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
καλό μήνα. Σας καλοσωρίζουμε και στον ιστότοπο μας που από σήμερα μπαίνει στο χώρο της μπλογκόσφαιρας (αν επιτρέπεται αυτή η λέξη). Είναι αλήθεια με μεγάλη βέβαια καθυστέρηση εξαιτίας πολλών και διαφόρων λόγων.
Από το χώρο αυτό θα αποκτούν δημόσια πρόσβαση όλα τα άρθρα που κατά καιρούς γράφω με πρώτο αυτό που θα κάνει την εμφάνισή του στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ. Ένα έγχρωμο περιοδικό με εξαιρετική ύλη, εμφάνιση και γραπτό λόγο που με κάλεσε ως συνεργάτη του σε θέματα αειφορικής γεωργίας. Μόλις ολοκληρωθεί το άρθρο θα εμφανιστεί και εδώ. Σε λίγο θα έχουμε και τον σύνδεσμο στο περιοδικό του οποίου αξίζει να γίνεται συνδρομητές.
Κύριος προβληματισμός μας θα είναι τα θέματα που σχετίζονται με την αειφορική γεωργία ή καλύτερα με τον αειφορικό τρόπο παραγωγής της τροφής. Από έναν μικρό λαχανόκηπο μέχρι ένα μεγάλο αγρόκτημα.
Πριν λίγες ημέρες ήμουν ο κύριος ομιλητής σε ένα σεμινάριο που διοργάνωσαν στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης ο Νίκος και η Κάλυ Σιγανού για τους πελάτες τους στο κατάστημα μηχανημάτων κήπου που διατηρούν. Όπως πάντα ήμουν και δάσκαλος και μαθητής. Στην επόμενη ανάρτηση θα σας γράψω για λαχανόκηπους με φυσική καλλιέργεια και για νέους τρόπους κομποστοποίησης που είχα την ευκαιρία να δω και ψηλαφίσω στο εκπληκτικό μετόχι του Μάνου Γεροντή.
Λίγη υπομονή και θα πούμε ή μάλλον θα γράψουμε πολλά.
Νάστε πάντα καλά και να φροντίζετε τη γη που δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.
1/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου